BIOGRAFIE

// SYRÈNE

 

Het liefst speelt Aukelien kamermuziek en het meest doet ze dat met het Syrène Saxofoonkwartet.
Een greep uit Syrènes vele projecten: de prachtige serie Der Tod ism fotograaf Heidi de Gier en de voorstelling WaterWorks samen met moderne dans. Een theatertour met Frank Groothof, solist bij ASKO|

Schönberg en touren in het buitenland in Indonesië, Canada en Taiwan.
Ook is maatschappelijk betrokken werk een belangrijke peiler: Syrène geeft bijv. kinderconcerten in het speciaal onderwijs, treedt op voor vrouwen en kinderen van Blijf van m'n Lijfhuis en bij de daklozenopvang.  

// TENTOON

 

TenToon is een uniek en energiek blazersensemble bestaande uit tien musici. Hoogtepunten van dit ensemble zijn: de nieuwjaarsconcerten in de Philharmonie van Haarlem, onze kindervoorstelling 'Het Hemelse Fagotje', optreden bij afscheid van vice-voorzitter van de Raad van State Mr. H.D. Tjeenk Willink. Verreweg de meeste muziek bestaat uit zelfgemaakte arrangementen, maar ook voeren ze nieuwe composities uit waaronder Examania van Chiel Meijering voor saxofoon en ensemble, speciaal geschreven voor Aukeliens eindexamen. 

// DOCENT

Met veel plezier en enthousiasme geeft Aukelien haar ervaringen in de muziek door. Ze geeft zowel individuele lessen als workshops voor groepen. Ook heeft ze veel ervaring in het geven van workshops in het speciaal onderwijs, destijds in opdracht van stichting Papageno.
Bij de individuele lessen zorgt ze voor op maat gemaakte lessen, passend bij de persoonlijke ontwikkeling. 

Haar lessen zijn bevlogen en de leerling wordt ondergedompeld in saxofoon, saxofoon en saxofoon. 

Aukelien Kleinpenning (1987) is een veelzijdige klassiek saxofonist die vaak op het podium is te vinden. Ze houdt zich graag bezig met samenwerkingen met verschillende disciplines als moderne dans, poëzie en theater.

Aukelien heeft voor haar Bachelor (cum laude) en Master of Music (Solo Performance) gestudeerd bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Bij Willem van Merwijk volgde zij lessen voor haar specialisatie op baritonsaxofoon. Ook studeerde ze aan het Konservatorium Wien Privatuniversität bij Lars MleKusch voor moderne muziek. Na haar studie heeft ze privé-lessen gevolgd bij Arno Bornkamp.

Aukelien heeft met verschillende orkesten saxofoonsolo’s uitgevoerd, waaronder de Rapsodie van Debussy met het Pulcinella Kamerorkest, Hot Sonate van Schulhoff met Utrechts Blazers Ensemble en een nieuw werk van Van Klaveren met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. In 2009 speelde Aukelien mee met verschillende projecten van het Nederlands Blazers Ensemble. Op 1 januari 2009 deed ze mee met het Nieuwjaarsconcert van het NBE, dat werd uitgezonden door de VARA en in augustus 2009 speelde ze tijdens de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen.

Aukelien speelt het liefst kamermuziek met haar vaste ensembles: het Syrène Saxofoonkwartet en het TenToon Ensemble.

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft Aukelien een Cultuurfondsbeurs toegekend en deze toewijzing is mogelijk gemaakt door: Dijkstra-Visser Fonds, Ruares Bloemkolk Fonds en Van Raalten Van Klaveren Fonds.

Contact

E-mail: aukelienkleinpenning@gmail.com    |   Telefoon: +31 6 42 12 79 50

Foto's: Coen Beijer

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now